Don't forget about me

Förlåt

2014-01-26 // 14:08:00 // Allmänt
Förlåt hörni!
Andledningen till att det inte har kommit upp en del är att mitt wifi kraschade i slutet av förr förra veckan och vi kunde inte fixa det. Så har varit utan wifi hela veckan, men nu är det tillbaka så ska sätta igång med skrivandet förhoppningsvis redan ikväll (men jag har träning) om inte ikväll så absolut imorgon. 
Hoppas ni förstår mig, och förlåt igen!
Kram Emma xx
 
 
 
 
 



Svar på kommentar

2014-01-20 // 22:03:29 // Kommentarer
 
 
Hej!
 
Helt rätt att denna berättelsen utspelar sig 2019.
Det sista årtal Erica kommer ihåg att hon upplevt är 2014 men att gå tillbaka och anstränga hjärnan ger henne huvudvärk. Andledningen att Niall gav Erica dagböckerna är för att han hoppas att hon kanske i sådana fall har en chans att minnas. Flashbacken ur del 13 är ur Nialls perspektiv och det är därför han kommer ihåg allt så väl. 
 
De träffades år 2013 i USA innan de åkte hem till var sitt land och tyvärr utan kontakt med varandra. Hon har inget som helst minne av Niall från åren 2014-2019 och eftersom allt är ett stort virvarr i henens huvud förtränger hon allt som hänt innan dess också.
 
Vill inte skriva för mycket så jag avslöjar vad som händer i de närmsta delarna men jag hoppas allt kommer bli lite klarare snart!
 
Pusar Erica 

Chapter Thirteen

2014-01-14 // 23:27:00 // Back for you - pågående
CHAPTER TWELVE
"For me it was something, you saved my life, I can't think of what would have happend to me if you haden't been there to save me so thank you, really." Hans mun spricker upp i ett stort leende och jag ler lika stort tillbaka. Jag vinkar mot honom innan jag hoppar på bussen och han höjer sin hand och vinkar tillbaka. Jag betalar för en biljett innan jag går bak några säten och sätter mig på ett ledigt säte, vilket inte är svårt eftersom bussen är i princip tom förutom mig och några andra ungdomar, inte för att jag skulle kalla mig ungdom längre, jag fyller ju 27 i november. Bussen börjar rulla men jag sitter på fel sida för att se om Cole står kvar eller inte. Jag tittar ut genom fönstret när jag åker över Londons gator och på hela vägen hem lämnar inte mina tankar denna man, denna totala främling som räddade mig från att uppleva saker jag inte ens vill föreställa mig. Denna snygga, charmiga, snälla främlig med namnet Cole. 
Bild 1, bild 2, bild 3 
 
Nialls perspektiv 16 september 2019
 
Min smssignal ekar genom sovrummet in till garderoben där jag står med underkroppen inlindad i en handduk med blött hår och letar efter kläder att sätta på mig. Det blir ett par svarta jeans och en enkel vit t-shirt. Jag går in i badrummet och hänger tillbaka handduken och drar några snabba tag med hårborsten i håret men sätter inte i något vax än, håret är fortfarande för blött. Med ett stort leende går jag ut mot köket och minimerar det när jag vänder runt hörnet så inte Erica ska tro att jag är konstig eller något sådant. Med inombords är jag överlycklig. Igår hade jag fått ett sms från El som bjöd in oss på lunch vid tretiden och efter ganska mycket övertalande hade jag fått Erica att säga ja. Mitt vinnande argument hade varit att nu, efter 2 veckor inlåst i vår lägenhet var det dags att komma ut och varför inte ta mod till sig att träffa personerna hon konstant läst om i två veckor. För hon hade verkligen konstant läst dagböckerna. Hon var redan på 2013, vilket betydde att hon läst sig igenom fyra år av hennes liv på två veckor, vilket också betydde att hon läst om första gången vi träffades år 2010.
 
 
Det var en av de varmaste dagarna i USA sedan vi kom hit och vår semester började. Det va sådär stekande varmt och jag kan lova att jag kommer bränna mig om jag inte smörjer in mig. Men tror du jag gjort det? Nej. Jag sprang direkt bort till volleybollnätet på stranden med Greg, som varit smart nog att smörja in sig på hotellrummet. Det var redan en pågående match mellan fyra personer, två killar och två tjejer. Killarna var något år äldre än jag men yngre än Greg och den ena tjejen var nog ungefär som jag, runt 16. Men det var ingen av dem som fångade min blick. Tjejen som fångade min blick när jag kom joggandes längst stranden mot nätet var mindre än de andra. Hon såg ut att vara ganska kort och hade på sig en vit bikini som fick hennes hud att se otroligt brun ut. Hon hade på sig en solhatt i samma vita färg och stora svarta solglasögon. En slavrig fläta av gyllenbrunt hår låg placerad över hennes högra axel. Hon var inte som de flesta andra tjejerna som jag sett på stranden, inte den långa supermodellen. Hon var kort och mullig men hon var otroligt gullig och leendet på hennes rosa läppar fick mitt hjärta att dunka hårt i bröstet. Var inte så fjantig Niall, det är bara för du kutade hit sade min hjärna till mig men jag ignorerade den, jag visste skillnaden på ett hjärta som slog hårt av utmattning och ett hjärta som slog hårt på grund av något, nej någon, annan. Jag stod där helt dum och bara stirrade på henne när Greg kom upp till min sida och öppnade sin mun. "Can we join?" Tjejen blev så rädd att hon slog till bollen som kom mot henne åt vårt håll och två sekunder senare fick jag någonting mot huvudet och föll baklänges ner i standen. "O my god, I'm soo sorry" hörde jag en ljus stämma som lät som ren musik i mina öron. Jag satte mig långsamt upp och upptäckte att jag satt ansikte mot ansikte med tjejen i solhatten. Hon tog av sig sina solglasögon och jag mötte hennes gröna, fantastiska ögon.
"I'm really sorry, are you okey?" Frågade hon oroligt  och en rynka bildades mellan hennes ögonbryn. Jag hade tappat talförmågan helt och kunde bara nicka lätt. Hon pös ut luft genom sina läppar och hennes andedräkt träffade mitt ansikte. Den luktade citron, cola och värme och jag andades snabbt in ett andetag till. Hon gav mig ett lättat leende och räckte mig sin hand innan hon ställde sig upp. Jag tog hennes hand och det kändes som om hon gav mig en elchock och jag var nära att släppa taget men hur skulle de se ut? Så jag höll kvar den och hon drog upp mig. När jag stod upp släpte hon snart min hand och backade bak ett steg till killen på hennes planhalva. Han log mot henne och stötte till henne på armen samtidigt som han sade något på ett språk jag inte förstod och en klump bildades i min mage, var det hennes pojkvän? "I'm Erica by the way" sa hon till mig och Greg och log ett vänligt leende. "I'm Greg" sa Greg och gick över till den andra sidan av volleybollplanen. "Niall" sade jag och gick mot Ericas planhalva. Erica pekade på killen bredvid sig. "This is my friend Oscar and the guy over there is his brother Jacob. The girls name is Carla and she's from Spain, it was Spain right?" Ropade hon över planen till Carla och tjejen gav henne ett snabbt leende och en nick. Vi ställde upp oss och Oscar, Ericas vän, servade iväg bollen och spelet var igång. När det stog 15-10 till oss skulle Erica serva och när hon slog till bollen gick den rakt upp i luften för att sedan landa en meter framför henne. Erica brast ut i gapskratt och böjde sig framåt för att stödja sig på sina ben. "I'm soo bad at this" klagade hon för oss och Jacob viftade med haden från andra sidan planen. "Try one more time sweetheart". Avundsjukan bubblade upp i mig, jag ville också kalla henne sweetheart. Hon skrattade lite åt honom innan hon försökte igen men det hände exakt samma sak som förra gången. Alla skrattade åt henne och jag plockade upp bollen.
"Stand like this... And do like this... Cup your hand and hit with this" Visade jag henne och ritade en lätt cirkel på upphöjningen av hennes handflata. Hon nickade snabbt och jag gick fram till nätet och hon testade igen. Denna gången fick hon en perfekt träff och bollen studsade en gång på sanden innan den skruvades ut ur banan. Erica hoppade upp och ner och klappade händerna och Oscar tog ett steg mot henne.
"Yeah baby" sa Oscar glatt och gjorde en high ten med henne innan hon tog tre snabba steg fram till mig och kastade sina armar runt mig. 
"Thank you, thank you, thank you" tjöt och lyckligt samtidigt som hon hoppade upp och ner och jag skrattade åt henne och lade armarna lätt om henne midja och kramade henne tillbaka. Min hud brann på alla ställen där den mötte hennes. Hon tog ner armarna från min hals och backade tillbaka och tog emot bollen som kom flygandes över nätet. 
"16-10" ropade Greg ut och jag smällde ihop händerna. Bara fem poäng kvar till vinst.
 
Jublet steg från oss när Erica smashade in i den sista bollen och det blev klart att vi var vinnarna. Vi vände oss in mot mitten och började göra massa high tens med varandra. Övervarm lämnar jag sedan de andra för att gå och ta ett dopp i den kalla poolen på hotellområdet. När jag gått tjugo meter hör jag någon ropa mitt namn och jag vänder mig om för att se Erica komma joggande över stranden. 
"I just wanted to tell you I'm sorry for hitting you before, you kind of starteld me when your brother started talking." säger hon och ler ett ursäktande leende. Jag skakar leendes på huvudet och tittar ner i sanden.
"It's okey, it dosen't hurt anymore" säger jag och hon får ett oroligt ansiktsuttryck.
"Did it hurt, like hurt hurt? Maybe you should lay down in the shadow and put some ice on your head, you know, just in case" säger hon och jag skrattar åt henne.
"It's okey, really. and it didn't hurt like in hurt, it only felt a bit when it hit" Erica tittar ner i marken och om det inte var för värmen skulle jag tro att hon rodnade på grund av den röda färgen i hennes ansikte. Hon går förbi bort mot poolerna och jag springer snabbt ifatt henne och faller in i hennes gåtakt. 
"So what brings you here?" Frågar jag henne och hon tittar snabbt på mig innan hon vänder huvudet frammåt och sicksakar mellan solstolar. 
"Sportbreak" she say and I laugh out load? 
"What the hell is that?" säger jag och skrattar lite till.
"It's a break we have in Sweden where everybody, at least were suposed to, go sporting but really it's just a break because everybody is ready to kill themselves after six weeks of school" säger hon med ett helt neutralt ansiktsuttryck. Precis som om hon precis förklarat att solen är gul och hennes ögon är gröna. Jag tittar på henne för att se om hon skämtar och i tio sekunder går vi långsamt fram över den stekande sanden och tittar in i varandras ögon men sedan börjar det rycka i hennes mungipor.
"BUSTED" ropar jag och hennes huvud faller bakåt när hon skrattar högt och länge. 
"No seriously, it is true" säger hon med ett leende och jag kisar med ögonen mot henne. "But you don't have to believe me" säger hon leendes och rycker på axlarna och sätter på sig sina solglasögon. Jag står kvar och tittar efter henne när hon går fram till två kvinnor, båda i fyrtioårsåldern, och sätter sig ner på en stol bredvid. De båda kvinnorna lägger ner sina böcker och pratar med henne medan hon tar upp en vattenflaska från under solstolen och dricker några djupa klunkar. Hon ställer sig upp och drar av solhatten och slänger ner den på solstolen tillsammans med sina solglasögon och jag ser att hon är påväg att resa vända sig om. Snabbt springer jag de femton metrarna det är till poolkanten och hoppar ner, rak som en spik för att sjunka ner djupt och också komma upp snabbt. Jag simmar några tag och lägger mig sedan flytandes på rygg och tittar försiktigt mot Erica. Hon står med händerna höjt över huvudet och snurrar upp sitt hår till en boll högt upp på bakhuvudet. Hon vänder sig mot poolen och vid kanten tittar hon snabbt höger vänster innan hon kastar sig fram och dyker i vattnet. Sekunder senare är hon borta och hur mycket jag än letar ser jag inte henne på hela dagen. 
 
Sex timmar senare på hotellets resturant sitter jag med mamma, pappa och Greg och äter men jag kan inte koncentrera mig på någonting som sägs vid bordet då jag sitter och skannar resturanten om och om igen för att se om Erica är här någonstans. Jag ser många blonda tjejer men inget som tillhör tjejen som kunnat lämna min hjärna en enda minut sen skunden jag såg henne. Precis nära pappa betalat för maten ser jag ett stort gäng komma in genom dörrarna. Först kommer två äldre män och sedan två små tjejer som ser ut att vara vid 10 års åldern. Sedan kommer två kvinnor och jag kan nästan svära på att det är samma kvinnor som Erica pratade med innan hon hoppade i poolen innan idag. Sekunderna som tickar fram är inte många men det känns som en evigheten innan dörren går upp och in kommer Jacob, Oscar och Erica. Andan går ur mig när jag ser hennes vackra gestalt. Hon har ett par vita shorts, ett silvrigt linne som visar hennes svarta bh under armarna och på ryggen, ett par höga svarta stilletklackar och hennes hår är platt och hänger ner till nedanför hennes skulderblad. Hon skrattar åt något som någon av killarna precis sa och följer med resten av faimiljen bort till andra sidan resturanten.
"NIall are you cooming?" hör jag mammas mjuka röst fråga och jag rycks ur min koma. Snabbt reser jag mig upp och följer efter de andra ut genom dörrarna och iväg mot vårt rum. 
 
Dagen efter är det nästan lika varmt men ändå inte riktigt så varmt som igår men vi bestämmer oss för att stanna på stranden en dag till. Denna gången smörjer jag faktiskt in mig också eftersom jag brände mig rejält igår. Dagen passerar och inte någonstans, hur mycket jag än letar kan jag hitta Erica. När jag går och lägger mig på kvällen ber jag till Gud att hon inte åkt hem och att jag ska få träffa henne nästa dag. När jag nästa dag kommer in i den stora frukostresturangen tar jag snabbt en tallrik och lassar upp enormt mycket mat. Påväg till bordet där pappa sitter ser jag en liten figur sitta böjd över en tallrik frukt med näsan i en tjock bok. Mitt hjärta slår ett dubbelslag och jag skickar ibäg en tackbön till Gud. Jag ser mig omkring men kan inte se någon från Ericas sällskap två kvällar tidigare vid buffén. Mitt i allt tar jag mod till mig och tänker, äsch skitsamma om allt går fel. Ifall det gör det är jag på semester och vi kommer förmodligen aldrig träffas igen. Jag går med beslutsamma steg fram till henne och stannar när jag är en halvmeter bakom hennes rygg. 
"Don't throw it in my head this time" säger jag med retfull ton och syftar på boken. Erica hoppar till på sin stol och snurrar på huvudet så att håret flyger. Hennes ögon är uppspärrade av rädsla och jag försöker hålla inne skrattet om hur rolig hon ser ut. När hon ser att det är jag ger hon mig en lång blick som säger inte kul innan hon vänder sig om och tar upp sin bok som hon tappade på bordet. Jag ställer mig på andra sidan bordet och tittar nyfiket på henne.
"Where are your crew?" Frågar jag och syftar speciellt på Oscar, den killen har fastnat i min hjärna och han är instoppad under fliken HOT. "Foodpoisend" säger hon och tittar upp med en grimars innan hon spetsar en annanasbit och för upp den till sin mun. Jag tittar på när hennes läppar biter igenom frukten och suger in saften, undrar hur det skulle vara att kyssa de läpparna. 
"Are you just gonna stand there, leave me or come join me?" Frågar hon och smäller igen boken, lägger upp armbågarna på bordet och placerar hakan i händerna. Jag börjar snabbt röra på mig från min statyliknande pose och sjunker ner på stolen mitt emot erica.
"Foodpoisend? Not so much for either them or you" säger jag och tittar på Erica medan jag rullar fram en gaffel ur servetten som är placerad på bordet. Hon skakar bara på huvudet och plockar in en jordgubbe från sin tallrik som hon stoppar in i munnen. 
"It sucks to be honest. I'm finally in the US and I can't see the city because ALL the people exept me had to eat chicken and throw it up" klagar hon men hindrar sig snabbt. "Yeah you're eating, sorry" säger hon snabbt och rynkar sin urgulliga lilla näsa. Jag hivar in en gaffel med amerikanska pannkakaor, sirap och bacon och tugar långsamt. Ska jag, ska jag inte? Vågr jag? Kom igen Niall du klarar detta! VÅGA! 
"I can go out and explore the city with you, I have nothing else to do anyways" säger jag och värmen sprider sig i min kropp när Erica skiner upp som en sol framför mig. "Do you really mean that?" Frågar hon och hennes ögon tindrar. "Yeah I do" sger jag även om jag inte har en aning om ifall mamma kommer släppa iväg mig. 
"I would really like that" säger hon och lutar sig tillbaka med en nöjd suck. Vi äter i tystnad och jag sneglar ner på hennes bok, jag kan för mitt liv inte förstå vad bokstäverna bildas för ord även om det är samma bokstäver som jag har i mitt alfabete, de flesta i alla fall. 
"What book are you reading?" Frågar jag och låter all min oförståelse höras i min röst.
"Oh, it's a book written by Stephanie Meyer, it's the fourth book from the Twilight Saga but in Swedish" förklarar hon och jag nickar långsamt och förstående. Från dess är det inte en tyst mellan oss och när vi skiljs för att hämta saker och träffas 30 minuter senare i lobbyn kan inte leendet försvinna från mina läppar. mamma tar lite övertalning men när jag tillslut bekänner öfr henne att jag kanske, förmodligen, jo nog, gillar denna tjejen låter hon mig gå med ett mammigt stolt leende. Hon ger mig lite pengar och ger mig order om att bjuda denna väldigt speciella tjejen på en glass eller något likanande. Jag skulle hellre köpa henne något som hon kan spara och ha för att komma ihåg mig. 
 
Vi spenderar dagen genom att gå runt i Miami och titta på olika byggnader och i köpcentrum. Ingen av oss vet egentligen vad som är känt eller en turistattraktion förutom Miami beach dit vi tar en buss vid tvåtiden. Vi promenerar längst stranden sida vid sida och går senare upp till strandpromenaden och delar på en banana split och dricker varsin iste. Vid sextiden värker mina fötter sönder och jag har skoskav på båda hälarna och stortårna men såfort Erica ler mot mig glömmer jag alla andra bekymmer i världen och smärtan i mina fötter. Vi skrapar ihop de pengar vi har och tar en taxi tillbaka till hotellet. Det är inte långt men på hela tiden slutar vi aldrig prata. jag får lära mig mycket om Erica den dagen och hon får lära sig lika mycket om mig. När vi kommer tillbaka till hotellet går vi mot hissen och åker upp till Ericas våning. 
"Thank you for today, I had an amazing day" säger hon när ho stiger ur hissen och jag ler mot henne. 
"Me too, we can do it again tomorrow" säger jag och hon nickar snabbt. 
"Breakfast aswell?" frågar hon och biter sig i den högra delen av sin underläpp.
"Yeah, ten o'clock? And be ready to leave directly?" Frågar jag henne oh hon nickar glatt. När hissdörrarna går igen  lyfter hon högerhanden och vinkar mot mig och jag härmar snabbt hennes rörelser innan jag lutar mig mot väggen och blundar. Sekunder senare börjar hissen röra på sig och jag slåt vilt i luften med knytna händer samtidigt som jag tyst jublar "Yes!"
 
De två nästa dagarna passerar exakt likadant och jag gillar bara Erica mer och mer för varje sekund jag spenderar med henne. På dag tre möter vi Jacob i lobbyn när vi kommer tillbaka och han och Erica har en disskution på svenska, jag kan inte säga om de är arga eller inte eftersom de håller tonen lätt och glad men för varje mint blir Erica bara mer och mer irriterad. Jag känner mig verkligen som femte hjulet och avbryter snabbt med att jag ska upp på mitt rum och tackar Erica för dagen innan jag flyr, jag gillar inte bråk och vill hellre hålla mig utanför.
 
Senare den kvällen ser jag hela Ericas gäng igen samlat vid middag men hon håller ett avstånd mellan killarna och fokuserar istället all sin energi, vilket är extremt mycket, på de små tjejerna. Jag har lärt mig att hennes lillasysters namn ät Natalie och att hon är tio år gammal, fyra år yngre än avd Erica är. Vilket gör Erica fjorton och två år yngre än mig. Även om min gamla åsikt är att det är en ganska stor skillnad med två år när man är så ung kan jag nu inte bry mig mindre utan håller med de som matrar 'Love dosen't have a number'. 
 
Eftersom hennes familj är frisk igen är det slut på våra sightseeingdagar och jag spenderar istället dagarna med mina familj, ibalnd på stranden och ibland i staden. Eftersom vi ska vara här i två veckor till behöver vi inte hetsa men Erica ska åka hem på söndag morgon och idag är det fredag kväll. Båda våra familjer ska ut och äta men vi har bestämmt att vi ska ses vid tiotiden nere i lobbyn för att göra någonting tillsammans och hela dagen går jag och samlar mod, det är nu jag ska berätta det. Jag måste ta chansen innan den rinner mig ur händerna och Erica reser hem. 
 
Så är vi ses på kvällen och går ut till stranden och strosar i vattnetbrynet stannar jag henne och vänder henne mot mig. Hennes hår är som silver i måskenet och kjolen på hennes röda klänning svajar lätt i vinden.
"Erica, these past few days has been totally amazing and there is something I have to tell you. From the moment I saw you I knew there was something special about you and when we spend time together that feeling only grew stronger. I know we haven't known eachother long at all but I really need to tell you this before you go home" Jag tog ett djupt andetag och titade in i hennes vackra, vackra ögon. "I think I'm in love with you" Tystnaden varade bara i någon sekund innan Ericas ortoliga leende växte fram och visade hennes vita, raka tänder. 
"I think I'm in love with you too Niall" sade hon simpelt och jag lutade mig fram och gav henne en mjuk kyss. Vi tittade in i varandras ögon och båda två log stort innan vi tog varandras händer och fortsatte att gå längst stranden i en bekväm tystnad. 
 
När morgonen kom och Erica skulle åka hem var jag nere i lobbyn sex på morgonen för att säga hejdå. Vi satt i en soffa och pratade med tysta röster och kyssdes då och då medan hennes pappa tjeckade ut deras rum och Oscar och Jacobs pappa tjeckade ut deras rum och betaalde och sådant. Precis när de skulle gå räckte Erica mig en vit lapp och kysste mig mjukt innan hon också tog sin resväska och satte sig i taxin med resten av människorna. Jag vecklade upp lappen och där stod en mailadress och ett telefonnummer. Visst skulle det bli dyrt att ringa men det var nödvändigt att ha. 
 
Resten av dagen spenderade jag deppandes på vårt rum eller balkong och Greg drog ut mig genom dörren för att få mig ner till resturanten på kvällen.
"Sweety cheer up" sa mamma och strök min kind. "You will meet her again as long as you want to and as soon as we get home, you can email her. It's just a week, the world won't go under." Jag nickade och tvingade fram ett leende. En vecka skulle gå fort, eller hur?
 
Mamma hade rätt, det gick fort, hyfsat fort i alla fall. jag var på stranden, ute i miami och på vårt rum. När det var dags för oss att åka hem lade jag ericas lapp i min jeansficka trots mammas förslag att lägga den i resväskan, men tänk så försvann den på vägen och så skulle jag aldrig få tillbaka lappen igen?
 
Vi var lite sena till London men planet till Irland gick iväg som det skulle. När vi landade spöregnade det ute och på de korta 30 meterna som vi sprang in till terminalen i Dublin blev vi alla totalt dränkta. Bagaget kom snabbt och vi packade in det i bilen och började två timmars färden till Mullingar. Det tod bara fem minuter sedan sov jag med min jacka över mig som en filt. När vi kom hem lassade vi ut sakerna och jag gick upp på mitt rum för att byta mina blöta jeans till mjukisbyxor. Jag slängde in byxorna i tvättkorgen men vände tillbaka fem sekudner senare i panik, Ericas lapp! Jag tog varsamt ut den men synen av lappen fick tårar att byggas upp i min ögon och de att rinna ner för mina kinder. Lappen var blöt och bläcket var utsmetat över hela lappen, man kunde inte urskilja ett ända ord på den. Jag slog in näven i väggen innan jag rusade in på mitt rum och slängde mig under täcket. Allt var förstört! Aldrig skulle jag få träffa Erica igen! Jag grät och grät tills tårarna var slut och då låg jag bara där och hulka i timmar innan sömnen slutligen tog över. Jag tror aldrig jag gråtit så här mycket innan i mitt liv.
 
Jag kliver runt hörnet och ser Erica stå i köket lutad mot bardisken med näsan i en av de vita böckerna. Hon äter på ett grönt äpple och hennes långa hår är uppsatt i en boll mitt på huvudet. Hon är osminkad men jag bryr mig inte det minsta, hon är lika vacker ändå. Jag slänger en blick på klockan som hänger på väggen. Hon är snart 1 och jag vet att Erica kommer behöva minst 1 och en halv timme att göra sig iordning idag eftersom hon kommer tvätta bort sminket typ 11 000 gånger. Trots att hon nekar det vet jag att hon bara blir nervösare och nervösare och jag kan inte säga emot, det blir också jag. När jag kommer närmare tittar hon upp och ler mot mig och leendet på mina läppar är 100% äkta. Jag sätter mig på barstolen mittemot henne och tar upp min mobil. 
"Are you going to take a shower before we leave? We should get going around half past two, it takes a while to get there with all this traffic" säger jag och hon nickar med ögonen fokuserade på texten i boken. Hon läser ut sidan och gnager bort det sista på äpplet innan hon slår ihop boken och går mot soptunnan. Hon sätter på kranen och tvättar noga sina händer med ryggen åt mig. Jag låter mina ögon glida av hennes lilla och ömtåliga kropp. Gipset försvann när vi lämnade sjukhuset och doktorn gav henne order om att använda en stödbinda när hon skulle anstränga handen, gör hon det? Svar nej. Erica hoppar upp på bardisken och låter benen dingla mot köket så hennes rygg är placerad mot mig. Med blicken fäst på köksskåpen säger hon.
"In my diary it says that I've read this really good book called the last princess, is there a libary or something nearby  we can go to and borrow it on the way home?" Frågar hon och hennes röst är försiktig och lite tillbakahållen. Ända sedan hon vaknade upp på sjukhuset för exakt en månad och en dag sedan har hon hatat att be mig om saker. Som igår när hon bad mig att köpa en svart hårfärg till henne så hon kunde färga sin utväxt, det måste tagit minst en veka för henne att bygga upp 'modet' eller vad man ska kalla det. Det gör mig ledsen eftersom jag vill hjälpa henne, jag vill att allt ska vara som vanligt och att hon ska komma ihåg mig så vi kan leva lyckliga i alla våra dagar precis så som vi hade planerat innan detta hände. Ericas harklande kastar mig tillbaka till köket och jag ser att hennes blick är placerad på mitt ansikte. Inte på mina ögon men någonstans i vid mina ögonbryn så hon inte behöver möta min blick. Jag skakar på huvudet för att få bort tankarna och försöker möta hennes blick. 
"You don't have to go to the libary, the book is in one of the bookshelfs, let me show you" säger jag och reser mig upp. Hon lyfter upp benen och snurrar ett halft varv på rumpan så hon kan slänga ner benen på min sida av bardisken. Hon hoppar smidigt ner och landar med en lätt duns på tårna på vårt trägolv. Den så vardagliga gesten får mitt hjärta att värka. Jag vet att hon tror att hon var en stor bitch innan olyckan och att hon var jätteannorlunda från den personen hon har minnen ifrån för många många år sedan men det stämmer inte, tills dagen då olyckan inneträffade var hon samma, glada, snälla, gulliga person som jag blev kär i så många år tidigare. Jag går fram till bakhyllan och drar fram boken åt Erica. Bokstäverna står printade på baksidan och poketboken är tunn och lätt i min hand. Erica har tvingat mig att läsa den några gånger genom åren och oftast fick jag henne att läsa det högt för mig. Det var en av de sakerna jag älskade att göra som mest med henne. Vi brukade ligga i någon soffa, ibland utomhus och ofta i vår stora säng sedan vi flyttade hit och vi kunde spendera timtals med att lyssna på den andre som läste ur en bok för oss. Jag brukade ligga med huvudet på Ericas mage hon titta upp på henne medan hon levde sig in i boken och låtsades vara en del av den och en del av karaktären. Den tomma luften mellan mina fingrar får mig att ännu en gång ryckas ur mina minnen tillbaka till den riktiga världen. Jag ser baksidan av Ericas kropp när hon försvinner ut ur dörren med ett 'thank you' och kort därefter hör jag dörren till vårt rum stängas. Jag går ut till bardisken i köket och tar upp Ericas dagbok. Den är från 2013 och jag öppnar sidan där det smala, guldiga bandet ligger placerat. Rubriken visar att det är den 29:e Juli, en vecka efter att hon flyttat till London.
 
Kära dabok,
idag är dagen för festen. :S 
Sara har tjatat på mig i tre dagar att jag veeerkligen måste träffa hennes vänner så ikväll håller hon en inflyttningsfest för mig i sin lägenheten. O my god, en inflyttningsfest. För mig. För min lägenhet. Jag kan inte förstå att jag har en lägenhet, lixsom såååååå coolt. I London dessutom!!!! Dream coming true. Skolan börjar om lite mindre än en månad och jag är hur taggad som helst! Lawschool! ÄNTLIGEN! Har bara väntat halva mitt liv på detta liksom. Nu knackar någon på dörren, det är förmodligen Sara. Hon ville dra och shoppa klänningar inför ikväll, fattar inte hur den bruden hinner, tar det inte en hel dag att ordna allt inför ikväll? Och hon vill shoppa halva dagen? Aja vi får se hur allt blir ikväll men en sak kan jag säkert säga, jag längtar! xoxo
 
Jag stänger boken och lägger tillbaka den där jag hittat den. Även om jag inte förstår alla orden har jag lärt mig många svenska ord under de senaste åren och jag kan få ihop orden till förstådda meningar. En tung sten lägger sig i min mage, för även om Erica är här är hon inte här på riktigt och det är det som tynger mig allra mest, jag vill bara ha henne tillbaka. Jag vill kunna omfamna henne utan att hon stelnar till en staty i mina armar och viska i hennes öra hur mycket jag älskar henne utan att få henne att känna skuldkänslor för att hon inte känner samma sak eftersom hon inte vet vem jag är. Jag vill kunna ta ut henne på stan och hålla hennes hand utan att hon ska vara rädd för alla människor runt om, papparatzis, fans eller bara människor som känner henne utan att hon kommer ihåg dem. Jag vill att hon ska komma ihåg mig och framförallt vill jag att hon ska komma ihåg sig själv. Komma ihåg den människan hon var och sluta tro att hon var så hemsk som hon tror att hon var.
 
Ericas perspektiv - 30 minuter senare. 
 
Jag virar en svart handuk runt mitt långa hår och en vit större handduk runt min kropp. Långsamt öppnar jag badrumsdörren för att se att där är tomt i sovrummet innan jag snabbt tippar fram på tårna till dubbeldörrarna på garderoben och öppnar de. Lampan går igång automatiskt och jag går till min sida av garderoben och drar ut lådan med trosor och plockar upp ett par vita spetstrosor och från lådan under det plockar jag upp en matchade bh. Även om jag inte ska visa de för någon så tycker jag det är fint att ha matchande underkläder, det blir bara viktigare att ha matchande underkläder om du har kille eller man. Jag slänger en kik ut genom de stora fösterrutorna och ser att solen speglar sig i vad den kan. Det var varmt imorse när jag var ute och gick på balkongen så jeans skulle bli alldeles för varmt. Men jag vill inte visa så mycket ben som jag kommer behöva göra med shorts. Klänning får de alltså bli. Jag börjar skilja galgarna från varandra och det så vardagliga ljudet får mig genast att slappna av. Jag hittar en jättesöt vit klänning som var insydd vid brösten och sedan gick platt gick ner till halva låren där det blev små håll som bildade blommor. Jag letade fram ett brunt flätat bälte och sätter det där kroppen går in som mest innan höfterna. Jag speglar mig i spegeln, om man bortser handuksturbanen ser det bra ut men eftersom det bara är tunna axelband över axlarna letar jag fram en kofta som jag kan ha över. Den är marinblå och stickad med hål över armarna och så himla mjuk och skön. Detta är min favoritkofta och jag har använt den i princip varendra kväll när jag suttit ute på balkongen och jag tycker det var tillräckligt kallt att ha på den utan att drabbas av värmeslag. 
 
Jag går ut till sminkbordet och drar ut lådan med sminket och plockar upp massa olika ögonskuggor jag tycker kunde vara fina tillsammans med min brunbrända hud. Den ena var ljusguldig, sedan var de tre nyanser med olika ljusa bruna ögonskuggor så jag kan göra en smokey eye. Jag börjar sminka mig och högra ögat blir faktiskt riktigt riktigt bra. Efter den tredje nyansen på det högra ögonlocket fuckar det upp sig och jag får ta fram sminkbortagningsmedlet och göra om det två gånger innan jag blir nöjd med resultatet. Snabbt lägger jag på lite kajal och mascara men skiter i eyelinern eftersom ögonskuggan blivit så bra och jag i sådana fall förmodligen kommer förstöra allt med den kletiga eyelinern. 
 
Jag drar snabbt med deon i mina nyrakade armhålor och tar upp en hjärtformad parfymflaska från Vera Wang. Den är halvfull så jag antar att den måste lukta gott om jag använt den så pass mycket med alla andra parfymer som ligger på brickan. Jag sprutar lite på min vänstra handled och för sedan ihop handlerderna och gnuggar de mot varandra. Sedan för jag handleden mot nästan och drar in ett andetag. Den ljuva dorten av fräsh frukt och något som påminde om marshmallows fyllde min näsa och jag andades djupt in. Godkänd. Snabbt sprutar jag lite på halsen innan jag lägger ner den på brickan och går in i garderoben igen för att hämta ett par svarta, högklackade skor med ett svart band och ett silverspänne över fotleden. Jag trär snabbt på två ringar på min högerhand och sätter på mig ett halsband och ett par öronhängen i form av två små diamanter, jag tror dock inte det är riktiga diamanter. 
 
Jag slänger en kik på klockan och ser att hon är kvart över två och jag reser mig snabbt och går ut i lägenheten. Jag ska precis börja ropa efter Niall när jag ser honom ligga utslängd i soffan. Huvudet på en av de blåa kuddarna och fötterna slängda över det andra armstödet. Jag går långsamt fram och ser att hans mobil ligger i hans lätt böjda hand och jag drar långsamt ut den och låser upp den. En blå bakgrund med en liten vit fågel jag kände igen som twitterfågeln ploppar upp på skärmen och snart kommer hans timeline upp. Jag trycker in på skriv tweet och tar en bild på hans utmattade ansikte. Snabbt skriver jag 'a little bit tired are we? ;)' och trycker på dela. Jag stänger ner hans mobil och lägger den på bordet innan jag går och lägger skorna i hallen för att sedan gå och ta ett glas vatten i köket. När klockan är 25 går jag bort till Niall och väcker honom försiktigt innan jag går bort och kontrolerar att balkongdörren är låst, inte för att en inbrottstjuv skulle kunna klättra upp hit och ta sig in men det känns bättre, säkrare, med låsta dörrar.
 
Vi åker ner i hissen och såfort motorn startar och bilen börjar rulla lutar jag mig frammåt för att starta radon. Vi åker i tystnad och Niall sitter vant vid ratten och styr genom den hektiska Londontrafiken. 
"You don't have to come you know?" säger han när vi börjar köra in i ett mindre trafikerat område med stora fina hus bakom järngrindar. Jag är tyst en liten stund innan jag suckar högt.
"Better to get it over with, right? To meet them? As you said, it's time" Niall nickar och sekunder senare svänger han höger och in framför en stor järngrind. Han tutar två gånger och portarna öppnas och en stor grusbelagd uppfart leder fram till ett stort, vitt herrgårdsliknande hus, bara en storlek mindre. Jag tittar med stora ögon på alla fönster, blommor, balkonger och franska balkonger som finns utplacerat på husets framsida och helt plötsligt står Niall utanför min dörr och öppnar den åt mig. Utan att jag märkt det har vi stannat och jag knäpper sanbbt loss mig och kliver ur bilen. Vi går uppför den vita trappan och Niall tittar snabbt på mig efter tillåtelse. Jag nickar snabbt och han lyfter handen och trycker in den vita, lilla knappen som är omringad av svarta spiralformade pinnar. När ljudet från ringklockan ekar genom huset innanför dörren växer känslan av illamående i min mage och jag vill bara vända om och springa ut genom grindarna. Varför i helvete ställde jag upp på dethär? Jag är inte redo, inte det minsta. 

haha, ni var mycket snabbre denna gången ;) 
 
5+ till nästa som Emma kommer skriva för nu är hon äntligen hemma!

Chapter Twelve

2014-01-09 // 22:03:00 // Back for you - pågående
CHAPTER ELEVEN
"Why would you do that, another person don't have the right to read another persons diary just because ther're dating" låtsasskällde hon på mig och hötte med pekfingret mot mi.. Jag skrattade och satte upp min händer jämsides med mitt huvud i försvar.
"Well if the other person whom you are dating says it's okey to read that persons diary I would say it was pretty safe to go for it." Erica bryter ut i ett skratt som klingar i min öron och får kaninerna i min mage att göra volter. Och ja, jag säger kaniner för fjärilar är alldelles för mesigt, i alla fall när man är så kär som jag är.
 
Bild 1, bild 2, bild 3 
 
Eleanors perspektiv - 14 september 2019
 
Med koncenrerad min lägger jag på det andra och sista lagret mascara på mina ögonfransar. Jag tar ett steg bort från spegeln och studerar mig själv. Min svarta klänning sitter perfekt och det tunna tyget som sitter i från midjan till halsen får mig att känna mig bekväm. Nu när jag är både mamma och fru gillar jag inte att visa så mycket hud, inte så jagblir utsatt i alla fall. Om inte Louis är med såklart, då kan jag tänja på gränserna för honom. Josefine hade lockat mitt hår så det faller ner i mjuga lockar nedför min rygg och jag hade lagt en smokey eye look med vit, ljusblå och svart ögonskugga. En smal eyeliner på det samt kajal och mascara. Jag duttar på lite ljusrosa läppglans med glitter i för att sedan lägga ner det i väskan och gå in i badrummet för att spruta på mig parfym. På min vänstra handled har jag tre, runda, samhetsklädda armband med lite silverdetaljer och min vigsel och förlovningsring. På min högra hand har jag tre andra ringar. På pekfingret sitter en ring med solglasögon och på långfingret har jag en silvrig ring med love ingraverat i stor bokstäver. På mitt ringfingrer har jag en silvrig infinity-ring som Louis gav till mig på vår sex-årsdag. Jag knäpper fast mitt silverhalsband med ett litet silverhjärta runt halsen och går tillbaka och ställer mig i dörrkarmen till badrummet och tittar på när Liza plattar sitt hår. Hon har på sig en svart, glittrig klänning med spets över armarna. När hon rör sig får lamporna hennes klänning att glittra. Paljetterna är i alla möjliga färger men ändå inte så det tar över det svarta. Hennes ögonlock är silverfärgade förutom i ytterkanten där sminkningen går över i svart. Hennes eyeliner är medeltjock men vingarna är smala och inte sådär överdrivet långa som många brukar göra det bara för de ska iväg och festa. 
"You ready?" Frågar jag henne när hon börjar spruta hårsprey i hennes hår.
"Two seconds, I'm just gonna put on ma shoes" säger hon och jag ler åt hennes italienska brytning. I början märkte jag den knappt för hon har nästan tränat bort den helt men nu är jag så van vid henne att jag kan urskilja den såfort hon inte tänker på att inte pratat med den.
"I put mine by the door. I'll go and see how Jo's doing. Come down when you're ready" säger jag och dansar ut från mitt och Louis sovrum och flyger ner för trappan. Det har gått aldelles för lång tid sen vi var och klubba. Vi har inte klubbat sedan Ericas olycka och visst, det kommer inte vara samma sak eftersom hon inte är med men jag är för uppspelt för att få dålig samvete. Vi ringde Niall och frågade honom som frågade Erica om hon ville följa med men ända sedan hon kom hem från sjukhuset för en och en halv vecka sedan har hon vägrat att träffa oss, hon vill inte ens träffa Sara och jag vet hur otroligt hårt Sara tar det. De har varit som halm och hö ända sedan jag lärde känna de båda vilket var många år sedan och redan då hade de varit bästa vänner i ett år eller så. 
 
Nej nu ska jag inte hänga upp mig på ledsna saker tänker jag och går in i gästrummet för att se hur redo Josefine är. Hon står med huvudet upptryckt nästan in i spegeln och jag ser på hennes armbåge som står rakt ut från hennes huvud att hon håller på och lägger på mascara. Jag vill smyga fram och skrämma henne men då kommer hon bara dra mascaraborsten över ögonlocket, skrika på mig och sedan gå för att tvätta bort allt smink för att börja om och så länge orkar jag inte vänta. Jag tittar på min mobil och ser att klockan är 20.56. Taxin är här om fyra minuter. När jag ser att hon har tagit ner armen känner jag att det är säkert att stiga in och jag harklar mig. "You ready?" Frågar jag henne och jag drar på smilbanden när jag ser att hon hoppar tjugo centimeter upp i luften trots min harkling som skulle förvarna henne. 
"Yes soon" säger hon och slänger mig en blick innan hon tar upp sin plattång och börjar platta sin blonda lugg igen. "You look really beautiful, no guy in his right mind will look any other way then the way you're walking with your sexy butt." Säger jag till henne och hon skrattar åt mig innan hon också tar fram hårsprej och sprejar sina runda lockar. De vet jag att hon gjort med sin plattång. Josefine är mästaren på hår och hennes är alltid helt gudomligt, jag åh andra sidan bränner oftast mina fingrar eller pannan när jag försöker mig på att göra något annat än att platta det. Jag menar verkligen vad jag säger till henne, sommarsolen har varit snäll i år och den rosa neonfärgade klänningen får henne att se ännu solbrändare ut än vad hon är, om det nu är möjligt. Den hålls uppe av hennes bröst med små stenar fastsydda i ungefär navelhöjd innan den blommar ut i massa lager av tyll. Den räcker henne tio centimeter nedanför rumpan och tillåter henne att visa upp sina fantastiska, långa ben. Hon har på sig ett kort halsband som ligger runt henne hals och har samma slags mönster som stenarna på klänningen. Hennes sminkning är en smokey eye i olika svarta nyanser och hon har en glittrig eyeliner och rosa läppar, inte i neon men i en färg som går i fas med klänningen. 
 
Jag slänger en blick på klockan igen och ser att hon nu är 20.59.
"Guys, the taxi is here in one minute!" Ropar jag upp mot trappan och direkt hör jag klackar tryckas mot trägolvet i hallen där uppe. Izabella går så snabbt hon kan i sina svarta, matta skyhöga klackar nerför stentrappan och jag tackar gud att den är i sten och inte trä. De klackarna hade lämnat sjukt fula märken i mitt golv annars. Hon ger mig ett glatt leende och går fram och ställer sig bredvid mig och tittar in på Josefine. 
"Guuurl you look amazing" säger hon till Josefine och Josefine drar ut sladden till plattången ur väggen och vänder sig mot oss.
"I can say nothing but the same too you guys" säger hon glatt och hoppar i sina svarta, också höga men inte lika höga, svarta stillettklackar. Vid dörren sätter jag på mig mina marinblåa tiocentimetersklackar och tar husnyckeln som jag lossar från min nyckelknippa ur glasskålen innan jag släcker lampan i hallen och går ut till tjejerna som väntar på trappan. Eftersom det är mitten av september behöver vi inte några jackor även om jag känner hur det börjar bli kyligare utomhus.
 
Precis när jag låst och stoppat ner nyckeln i min lilla plånboksväska med ett långt silversnöre så man kan ha det runt axeln och väskan vid midjan rullar taxin upp utanför grinden och tutar två gånger. Jag tar armkrok med tjejerna och tillsammans går vi tre ner till taxin. Väl fastspända i den stora svarta taxin säger jag adressen till klubben och off we go. 
 
När vi börjar närma oss klubben smsar jag Louis och säger att vi är framme, han har tagit med Clarie till Zayn där jag tror Harry också skulle vara. Jag sneglar mot Izabella och jag får svälja ner frågan om hur det går för henne och Harry. För en månad sedan hade de ett stort bråk och jag tror inte de pratat sen dess, jag vet att hon vill ställa allt till rätta och Louis har berättat att han har pratat med Harry som också ville göra allt men min uppfattning är att, efter vad som sas vill ingen av dem riktigt ta första steget. Hela gänget har inte träffats sen innan Ericas olycka och jag har aldrig riktigt tänkt på vilket klister de två var, Niall och Erica. De föreslog ofta att vi skulle träffas och bjöd ofta hem oss alla till middag. Erica älskade att hålla på i köket, speciellt att baka och om något blev lyckat blev några eller alla snabbt inkallade att smaka. Alla har väl blivit så vana vid det att när olyckan hände och inbjudningarna slutade komma tog ingen annan det i egna händer att bjuda in alla andra hem till sig. Helt ärligt har ingen varit på humör heller. Jag hade själv inte märkt av det men det blev som en väckning när Erica kom hem från sjukhuset. Även om hon inte har något minne av honom blev Niall både gladare och lugnare och det smittade av sig på alla oss andra. Jag gör en tanketeckning att skicka ut inbjudningar imorgon. Jag dör att få träffa Erica igen och att eftersom kycklingarna Harry och Izabella inte kan ta det i egna händer sa jag göra det mitt mål att få ihop de igen. Jag tror inte de märker hur olyckliga de är utan varandra men det gör jag. 
 
"Izabella" började jag och hon gav mig en sur blick.
"How many times do I have to tell you to call me Liza, only my mother and other old people call me Izabella." säger hon och fnyser irriterat och jag höjer ögonbrynet åt henne. Hon försöker hålla den sura minen men lyckas bara i sisådär fem sekunder innan hon bryter ut i ett leende och himlar med ögonen åt mig och jag härmar henne min. Hon skrattar och slår till mig på armen. 
"But yeah, what did you want?" frågar hon mig och jag rycker på axlarna.
"I've forgotten that now, you know I'm so old and senile Izabella" säger jag och drar ut på z:at. Hon himlar ännu en gång med ögonen åt mig och tittar leendes ut genom vindrutan. Taxin svänger upp utanför klubben och jag räcker fram tjugo pund.
"Keep the change" säger jag till chaufören och den äldre mannen tar emot pengarna med ett sådant vänligt leende bara gamla människor kan ha. "Have a nice night miss" säger han och jag ger honom ett snabbt leende innan jag följer efter Jo ut ur taxin fram till vakten. Jo säger våra namn och flirtar med vakten när han försöker kolla igenom listan men jag kan se att han har svårt att hålla ögonen på något annat än Jos ansikte och kropp. Jag kan inte klandra honom, jag skulle vara precis likadan om jag var kille för hon ser helt fantastisk ut. Han öppnar de röda sammetsbanden åt oss och Jo purrar fram ett 'thank you' och drar med handen över hans breda bringa. Egentligen skulle vi inte behöva stå på listan, Jo skulle kunna flirta oss in på vilket ställe som helst sålänge vakten var av det manliga könet. 
 
Såfort vi är innanför de tjocka dörrarna fylls öronen med den dunkande musiken och Josefine vänder sig om med ett gigantiskt leende på läpparna. 
"I'll go buy us some shots, do you find a table?" säger hon och vi hinner inte svara innan hon har börjat gå ner för trappan och på dansgolvet svajar hon på höfterna och har armarna uppsträckta i luften när hon halft går och halft dansar fram till bardisken. Jag ser henne vänta vid bardisken och det tar bara några sekunder innan en man i svart skjorta kommer fram till henne och straxt är flirtandet igång. 
"She's worse then you were.." jag avslutar inte meningen med 'before you met Harry' men jag kan se att Liza tänker det för hon stelnar till och sväljer djupt. Jag tar tag i hennes arm och börjar dra henne nedför trappan och till ett bord som precis blivit tomt. Liza är fortfarande tyst och jag fångar hennes blcik. 
"Forget I said anything, please. This was supposed to be a fun, girls night out and look what I've done. We've only been here what, two minutes and I already made you wanna go home" säger jag och jag känner hur det dåliga samvetet kommer krypande. Liza skakar på huvudet och ser in i min ögon. 
"You know what? Screw Harry, I just came here to have some fun with my girls" säger hon och Jo dycker upp då med en bricka där det står nio shots, en skål skurna citroner och ett saltkar.
"I met a guy at the bar who decided to sponser us a bit aslong as I promised him a dance, I don't know about the dance because he was kind of kreepy but some free drinks are always nice" säger hon när hon sätter ner brickan. Vi alla tar var sitt glas och häller lite salt på vår handled.
"To us, lets make this the best night in a long time" säger Jo och håller in sitt glas i mitten. 
"To us" säger Liza och jag i kör och kör in glasen i mitten innan vi för de till våra läppar och börjar shotta.
 
Josefines perspektiv - några timmar senare
 
Basen i musiken dunkar genom hela kroppen och jag lutar huvudet bakåt och låter mitt långa hår flyga fritt i takt med ett jag rör mig till musiken. Jag lyfter upp händerna till håret och drar fingrarna genom det. Jag känner hur blickar är fästa på mig och jag tar tag i tyllet på min klänning och drar upp det litegrann på utsidorna av benen, men inte så man ser trosorna, när jag dansar och jag tar ett steg närmare El och Liza. Vi dansar ytterligare någon låt innan jag känner hur törsten tar över och jag lutar mig mot tjejerna.
"I'm going to the bar, do you want anything?" Liza forsätter att dansa men lutar sig mot mig och skriker att hon vill ha en dubbel vodka, hon håller inte tillbaka någonting av hennes italienska brytning nu och hennes röst låter exotisk bland alla britter runt omkring oss. El skakar frenetiskt på huvudet när Liza inte tittar och jag viftar lugnande med handen. Till och med jag ser att det är stopp för henne nu, jag tror aldrig jag sett henne såhär full innan och om hon fortsätter att hoppa runt skulle det inte förvåna mig om hon snart kräktes över någon av killarna som hon dansar med. 
"Just water for me thank you" säger El och jag nickar snabbt innan jag jobbar mig genom folkmassan på dansgolvet. Det är fullsmockat vid baren och jag armbågar mig fram till disken och får några bitchblickar av översminkade partytjejer och jag rullar ögonen mot dem med ett retsamt leende på läpparna. Jag ser hur en av dem tar ett steg mot mig och hur en av de andra tjejerna tar tag i hennes arm och håller henne tillbaka. Snabbt snurrar hon runt och stormar därifrån hennes kompisar inte långt efter. Jag slänger huvudet bakåt och skrattar högt. Några säger att jag blir elak när jag blir full men jag har mer börjat se det som en ursäkt att vara jobbigare än vanligt, men bara mot människor jag inte känner. Jag skulle inte säga att jag är elak heller, oftast provecerande. Jag vänder mig mot bardisken och fångar den snygga bartenderns blick. Han är lång och har blont hår i vad som i början av natten nog var en perfekt quiff, blåa ögon och två raka rader tänder omringade av smala, ljusrosa läppar. Jag lutar mig fram mot honom så det bildas en synlig klyfta mellan min bröst och trycker mentalt på flirtknappen i mitt huvud.
"Two big glasses of water and a glas of water in a dubblevodka glass." halvskriker jag över musiken till honom. Han häller snabbt upp två stora glas vatten och fixar sedan vatten i ett mindre glas så det ser ut som det är en dubbel vodka. Liza kommer inte märka någon skillnad men hon borde inte dricka mer ikväll.
"If you give me a kiss it's on the house" säger bartendern och ler flirtigt åt mig och jag lutar huvudet lite bakåt och skrattar åt honom samtidigt som jag ger honom en blick av min hals. Sedan lutar jag mig fram över disken och våra läppar möts. Kyssen är långt ifrån bra, han är en ganska dålig kyssare faktiskt så efter fem sekunder lagom till att hans tunga ber om inträde till min mun drar jag mig tillbaka och lägger på ett flirtigt leende. Han ser lite besviken ut men hämtar sig snabbt.
"Here are your water" säger han och ställer upp de på disken och jag tar de snabbt och dansar fram genom folkmassan noga med att inte spilla. Att dansa är det enklaste sättet att ta sig igenom folkmassor på klubbar. Om man går och ropar 'ursäkta mig' flyttar ingen på sig. Då känns det som om alla hellre ställer sig ivägen och bildar en mur för de irriterande bruden som går och skriker på dansgolvet.
 
Jag återvänder till platsen på dansgolvet där jag lämnade tjejerna men till min förvåning är de inte där. Jag snurrar runt och tittar efter de i folkmassan men där befinner de sig inte heller. Jag letar med blicken vid varenda bord och tillslut ser jag Lizas glittrande klänning vid ett bord långt in i hörnet. Jag tar mig dit och ställer ner glasen och på en sekund har Liza kastat sig över sitt och sväljer allt i ett svep. Jag ser hur El försöker stoppa henne och hon ger mig en arg min. Jag sveper med handen i luften i en lugnande gest och mimar 'just water' till henne. Hon slappnar snabbt av och jag sjunker ner i soffan mitt emot dem och dricker girigt av mitt vatten.
 
Vi sitter och snackar i en halvimme och flera gånger kommer olika killar fram till oss och jag snackar med den litegrann men det börjar bli tröttsamt nu och jag känner hur alkoholen börjar ta ur sin makt. Huvudvärken kommer smygandes och tröttheten likaså.
"I'm pretty done, do you guys feel like leaving?" El stirrar på mig med stora ögon.
"Excuse me whatdidyoujustsay? Do miss I am partygirl number one just ask if we could leave?" jag skrattar åt henne och skakar på huvudet åt hennes ton och genuint förvånade min. 
"Yes I actually did, believe it or not but it is probably the last time ever so remember it" retades jag med henne och vi började ha ett grimars krig. Liza var ganska borta på grund av hur mycket hon druckit men satt nu och gapskrattade åt oss. Jag dricker upp det sista av mitt vatten och reser mig upp.
"Shall we?" Frågar jag de samtidigt som jag gör en bugning och gör en vågrörelse med armarna mot dörrens håll. El nickar och Liza gör en ledsen min men reser sig också upp när jag sträcker ut min hand mot henne. Jag tar ledningen och El stöttar Liza bakom oss. Vi går uppför trappan och ut genom dörren. Kylan slår emot mig och jag lägger armarna om mig själv. Jag hade inte trott att det skulle vara såhär kallt när jag lämnade Lous och Els hus innan ikväll. Jag tar upp mobilen och ser att hon är halv tre, wow trodde hon va typ ett. Jag slänger upp armen och några sekunder senare rullar en taxi in framför mig. Jag öppnar dörren åt El som hjälper Liza att komma in i bilen och sedan hoppar in.
"Call me tomorrow" säger jag och El nickar och vinkar åt mig när jag stänger dörren om de. Taxin rullar iväg och jag vänder vänster och börjar gå mot busstationen. El och Liza bor åt ett helt annat håll än jag så jag brukar gå till busstationen eller ta en taxt, beronde på hur mycket alkohol jag har i systemet. Idag är det inte så mycket så jag bestämmer mig för att ta bussen. Jag tar upp mobilen och kopplar in mobilen och startar Selena Gomez nya album. Slow down går igång och jag kopplar snabbt in i hörlurarna och letar fram appen med busstider och skriver in vart jag ska. Jag ser att det är en buss som går om en kvart och jag gör en grimars. Det betyder att jag måste gena genom några väldigt mörka gator i ett kriminalt område för att hinna. Om jag går runt det kvarteret kommer det ta tjugo minuter istället för tio och då måste jag vänta en timme tills nästa buss. Jag svänger in på den mörka gatan men endast tre fungerade gatlampor och ökar tempot. 
 
Inne i den andra refrängen av låten märker jag hur två mörka siluetter går tjugo meter bakom mig. De passerar en av de fungerade gatlycktorna och jag ser att båda har huvor uppdragna och går med ansikterna ner i marken. Jag ökar takten ytterliggare och går över gatan. Jag kastar en snabbt glimt över axeln när jag svänger runt hörnet på byggnaden och märker att det också håller ett högre tempo och håller på att gå över gatan. Jag ökar tempot ytterliggare och går såfort jag kan i dessa klackarna. Samtidigt stänger jag av musiken och stänger av ljudet på mobilen och stoppar ner den mellan brösten i bh:en. Jag tänker inte bli rånad och om de är mobilen de vill ha säger jag bara att jag inte har den här. Jag vänder på huvudet igen och ser att de har börjat komma ifatt. Nu är avståndet bara femton meter och jag ser korsningen 50 meter framför mig. Om jag klarar mig fram till korsningen och svänger vänster ligger busstationen 300 meter fram, på andra sidan av en trafikerad korsning, vilket förhoppningsvis betyder att det är trafik där också. Jag ökar tempot och egentligen vill jag kuta härifrån men då skulle de förstå att jag vet att det förföljer mig.
 
När jag är tio meter från korsningen slappnar jag av lite och precis i det ögonblicket känner jag hur något griper tag i min midja och jag skriker högt och gällt men hindras snabbt av att en hand läggs över min mun. Jag börjar slå vilt med armarna och skakar på huvudet för att få bort handen över min mun men den ligger stadigt där. Den andra mannen går in framför mig och tar av sig luvan. Jag flämtar mot handen vid åsynen av hans ansikte som tittar ner på mig. Han måste vara minst 1.95 och även med mina klackar som gör mig 1.80 är jag mini bredvid honom. Hans ögon är svarta genom hela pupillen och hans ansiktsdrag starka. Hans läppar är tjocka och han har en tatuering som slingrar sig uppfrån halsen. Men det är inte det som fångar min blick och får mig att skaka av rädsla. Det är ilskan och hatet i hans ögon och de två enorma ärren som pryder hans ansikte. Ett av ärren går från hans högra ögonbryn diagonalt ner över ögat och slutar vid näsborren. Det andra ärret går från hans vänstra mungipa upp lite mindre än 10 centimeter på hans kind. Det är det enda jag hinner se innan han lyfter handen och slår den platt mot min högra kind. Det svartnar för ögonen och när försöker öppna de ser jag stjärnor framför ögonen. Gatlampan ovanför mig är suddig och jag upptäcker att jag gråter när jag lyfter högerhanden mot min kind. Jag måste ha svimmat för hela min kropp ligger pressat mot något kallt när jag känner mig fram över den platta ytan och när jag känner lukten märker jag att det är asfalt. Ett lågt mufflande och några högra stönaktiga ljud hörs och jag blinkar några gånger tills tårarna och stjärnorna är borta ur mitt synfält. Jag lyfter huvudet från marken och ser att mannen, som jag gissar var den som höll fast mig, ligger utslagen på marken med blod rinnandes från hans näsa. Jag vänder långsamt huvuden mot ljuden och ser att det pågår en fajt mellan han som slog mig och en annan kille jag inte sett innan. De står utanför omkretsen av gatlyktan men jag kan se att han är lång, dock inte lika lång som den andra, ärrade killen. De langar slag mot varandra men ingen av de träffar så ofta då den andra blockerar slaget på något sätt. Den nya killen får plötsligt in ett slag rakt på den andra killens näsa och jag kan ändå härifrån höra det krasande ljudet när hans näsa bryts. Killen med det ärrade ansiktet böjer sig fram och håller om sin näsa och då ser den andra killen sin chans. Han springer runt honom och hoppar upp på hans rygg och lägger armarna om halsen på honom och stryper mannen. Jag räknar tyst till femton i huvudet och sedan slappnar alla muskler av i mannens kropp och han faller ner på marken. Killen hoppar av lagom till att den andra slår i marken och ställer sig upp och torkar av handen på den avsvimamde killens byxor. Han vänder sig sedan mot mig och jag sätter mig snabbt upp på rumpan och börjar kravla bakåt. Killen går fram så han syns i skenet från gatlyktan men stannar sedan där och håller upp händerna mot mig.
"My intenstions are good" säger han och hans röst ger mig gåshud. Den är mörk men han har en sådandär perfekt brittisk brytning som bara engelskmän som bott här hela livet kan ha. Den låter som musik i min öron och det plus den vänliga blicken i hans ansikte får mig att sluta kravla bakåt och slappna av.
"My name is Cole" säger han när jag stannat och han ler ett halvt leende mot mig och något rör sig i min mage. Han går långsamt fram till mig och sträcker fram högerarmen. Jag tar hans hand och han drar långsamt upp mig. Jag börjar vingla då huvudet snurrar galet och griper i panik tag i hans biceps. Han tar tag i min midja för att hålla mig upprätt och det är i precis i rätta stunden för mina knän börjar vika sig under mig. Han drar mig lite närmare sig, men inte så det känns som innan när den ena killen tog tag och höll fast mig utan det känns mer som en omfamning blandat med att han försöker hålla uppe mig så jag inte ska falla. Visst skulle detta kunna vara en plan de tre klurat ihop så denna killen kan vålda eller mörda mig men han luktar så gott och är så varm att jag lutar mig in mot honom och andas ut i något som liknar en suck. Jag fyller mina lungor med syre och märker då hur de värker efter det, jag måste ha hållit andan utan att jag märkt det själv. När Cole märker att kan stå själv släpper han den ena armen från min midja men låter högerhanden ligga kvar i min korsrygg. 
"No matter how cosy this is we really should be going before the guys wake up" säger han och jag får ännu en gång gåshud på armarna men nu inte av hans röst. Jag tar ett steg ifrån honom men han följer efter, stödjande med sin hand och det är tur eftersom jag vinglar till lite när nya stjärnor börjar dansa framför mitt högeröga. Jag blir plötsligt väldigt medveten om smärtan i min kind och lyfter handen till ansiktet och försiktigt smeker min kind med mina fingertoppar. Det bultar i hela kinden och smärtan blir värre när mina fingrar rör vid min ömma kind. Cole börjar skjuta mig mot hörnet och jag stapplar frammåt.
"You wanna take off those shoes?" säger han med retande ton och jag stannar och tittar ner på mina skor. Det skulle vara skönt men jag tittar upp på honom. Han är över 1 och 90 och jag känner inte för att vara mini-jossan för tillfället så jag skakar på huvudet. 
"I'm good thank you" säger jag och fortsätter att gå. Plötsligt blir jag medveten om hur hans stora hand och långa fingrar är utspretade över min rygg och hur hans hud sätter eld på min. Jag skruvar lite på mig och han märker genast det och tar ner sin hand. Den kalla luften möter min hud och jag känner mig plötsligt ensam även om han bara går en meter ifrån mig. Jag ser korsningen med trafikljusen framför mig och ökar takten lite. Cole länger på stegen för att komma ifatt mig och mitt ökade tempo och snart står vi och väntar på grön gubbe vid övergångsstället. Jag tittar inte på honom utan står och tittar på bilarna som passerar framför oss. Efter 53 långa sekunder blir det äntligen rött för bilarna och grönt för oss. Vi går över gatan och jag leder oss fram till busscentralen och fram till min busshållplats. På den stora, elektriska skylten inne i busskuren står det att bussen ska komma om 3 minuter och jag drar upp mobilen från min bh. Jag tittar snabbt mot Cole och ser att han står och tittar på mig med road blick. Jag rycker på axlarna med ett halvt leende och kollar vad klockan är. Hon är bara 03.37 och min buss går 03.40 så det stämmer. Jag ger cole en förvånad blick och han ger mig en lika förvånad blick tillbaka. Jag stoppar ner mobilen i handväskan samtidigt som jag viftar lite med handen för att visa attt det inte var någonting jag ville. Jag ställer mig och tittar rakt fram samtidigt som jag höjer händerna till mina kalla armar och drar händerna upp och ner för att skapa friktion och värme. Jag hör hur en dragkedja dras ner och vänder på huvudet för att se varifrån ljudet kommer. Jag ser Cole dra av sin jacka och räcker den mot mig. 
"I can't take it from you, then you will freze" säger jag och ler försiktigt mot honom. Han ler tillbaka och lägger jackan över mina axlar. 
"I'm okey, got all warm by that fighting" säger han och jag känner hur mitt leende dör ut från mina läppar. Han märker det också och tar ett steg närmare mig. Han lägger händerna på mina axlar och vänder mig mot honom. För första gången på denna tiden tittar jag på honom, verklingen tittar på honom. Han har brunt kortklippt hår så det bara är en liten quiff som står upp vid hans panna och mörkbruna ögon med ögonfransar vilken tjej som helst skulle döda för. Hans hud är solbränd efter den varma sommaren men det syns att han är brittisk och inte från ett annat land. Hans käkben är extremt markerade och jag lovar att man skulle kunna skära saker med det. Hans läppar är ljust rosa och fylliga men inte för tjocka och inte för tunna utan helt enkelt perfekta. Han näsa är rak och inte på ett ända ställe på hans synliga hud ser jag en finne eller acne av något slag. Hans händer glider ner till mina händer och grepper de.
"Are you okey?" Jag lyfter på huvudet och ska precis börja nicka när jag tänker vad som hänt de senaste tio minuterna. Jag nickar men tåtararna börjar rinna nerdör mina kinder. Cole drar mig nära och läggerna armarna om mig och vaggar mig smått fram och tillbaka.
"Sch sch. I came didn't I? You're safe now" Hans röst är mjuk och snäll och får ännu fler tårar att strömma till mina ögon. Vi står så, sammanlänkade till mina tårar slutar rinna och jag lägger mina armar runt hans hals och kramar lite extra hårt innan jag långsamt och motvilligt släpper taget. Ett motorbrumm hörs bakom mig och jag vänder mig om för att se min buss komma inrullandes på stationen. Jag vänder mig tillbaka till Cole och tar långsamt av mig hans varma jacka. 
"Thank you for saving me and walking me to my buss" säger jag med ett leende och börjar backa mot ingången till bussen. Cole öppnar munnen och det ser ut som om han sväljer sina ord om och om igen men tillslut ler han och säger "your welcome, it was nothing" Han viftar lite med handen för att visa att det inte var någon stor sak. Jag stannar tvärt och vänder mig mot honom.
"For me it was something, you saved my life, I can't think of what would have happend to me if you haden't been there to save me so thank you, really." Hans mun spricker upp i ett stort leende och jag ler lika stort tillbaka. Jag vinkar mot honom innan jag hoppar på bussen och han höjer sin hand och vinkar tillbaka. Jag betalar för en biljett innan jag går bak några säten och sätter mig på ett ledigt säte, vilket inte är svårt eftersom bussen är i princip tom förutom mig och några andra ungdomar, inte för att jag skulle kalla mig ungdom längre, jag fyller ju 27 i november. Bussen börjar rulla men jag sitter på fel sida för att se om Cole står kvar eller inte. Jag tittar ut genom fönstret när jag åker över Londons gator och på hela vägen hem lämnar inte mina tankar denna man, denna totala främling som räddade mig från att uppleva saker jag inte ens vill föreställa mig. Denna snygga, charmiga, snälla främlig med namnet Cole. 

Hoppas ni alla har haft det kul när ni började skolan, det hade jag tills vi kom till tredje lektionen, matten och alla började prata om nationella proven... :/
 
4+ kommentarer för nästa del, you can do it! ;) 
 
Pussar Erica 
 
 
 
 

Chapter Eleven

2014-01-06 // 07:13:00 // Back for you - pågående
Inne i hissen upprepade han samma procedur med den blåa brickan och jag undrade varför all denna säkerhet och då slog det mig. Niall bodde här, han var känd, paparazzis var helt galna, förmodligen bodde fler kända människor här också. Det krävde hög säkerhet, det var bara så det var. Jag kollar på den långa raddan med nummer och knappar till olika våningar och ser att den sista, nummer 23, lyser rött runt om. 
"Do you live in the penthouse?" frågar jag honom och jag känner hur hissen stannar.
"Yes we do" säger han samtidigt som det plingar och de silvriga dörrarna åker upp och jag upptäcker att vi står direkt i hans, vår, hall. 

 
Ericas perspektiv
 
Jag känner hur min mun faller öppen och mina ögon blir större än tefat. Hallen är gigantiskt med vita väggar och vitt tak där det är massa spotlights riktiade åt olika håll. Niall går in i lägenheten, snarare huset om alla rum är lika stora som hallen, och jag hör hur det klickar till och lamporna tänds. Precis innanför hissdörrarna ligger en brun 'welcome' matta där Niall sparkar av sig sina skor innan han vänder sig mot mig och sträcker ut sin hand för mig att ta. Jag ignorerar hans hand och han skrockande och leende och går in i lägenheten jag också. 
 
Hallen är ett rektangulärt rum som leder till en stor öppning. På vardera sida av rummet finns det spegeldörrar som leder in till två garderober upptäcker jag när Niall skjuter upp dörrarna och lägger in våra skor på skoställ. Det där kan inte vara min ide i alla fall, jag brukar kliva ur skorna innanför dörren och sen står de där tills jag ska använda de igen eller måste plocka undan de för att inte snubbla och bryta benet över de. Ja, jag är lat och jag gillar inte att städa, om någon inte betalar mig för det vilket är lite svårt när man bor i sin egna lägenhet. I slutet av hallen är det två trappsteg ner innan men kommer ner i ett gigantiskt vardagsrum. Helt sjukt vad stort det är! Det måste seriöst vara en tredjedel av lägenheten. Hela väggen mitt emot trappan består av fönster och man kan se i princip hela London härifrån, det känns som det i alla fall. Taket och väggarna som inte har fönster är också vita men inredningen går alla möjliga färger. Soffan och fåtöljerna i det vänstra hörnet brevid fönsterna och kakelugnen är svarta medan mattan de står på är ljusblåa och likaså soffkuddarna. Bordet är silvrigt och det stora matbordet och stolarna som står runt om är mörkt brunt träfärgade. Det står silvriga ljusstakar på bordet och om jag vänder på huvudet till höger ser jag enotroligt stor och cool steroanläggning sitta uppskrivad på väggen mittemot fönsterna. Jag kliver ner för trappstegen och ner på de träfärgade laminatgolvet och går vänster. Vardagsrummet delas av till ett kök med hjälp av en gigantisk bardisk med barstolar. Köket är enormt och som en himmel. Köksluckorna går i samma färg som det stora matbordet, en mörk brun färg. Diskbänkarna har däremot samma färg som bardiskskivan, som är en svart marmorskiva. Kaklet på väggarna är vitt och små lampor under skåpen lyser profsligt ner på arbetsbänkarna. Kylskåpet och fryser är båda aluminimfärgade och blir en stark kontrast mot allt det mörka. Med köket tar det stopp och jag kan inte komma längre in i lägenheten så jag får vända och gå tillbaka förbi soffgruppen, hallen, matgruppen och steron som jag ser det hänger massa inramade fotografier runt om, innan jag kommer in i en korridor med sex olika dörrar. Den första dörren till höger leder in till ett litet badrum med en toalett och ett handfat samt en liten byrå med två lådor. På toppen ligger tre tidningar och några sterinljus i olika hållare. Jag släcker lampan som också var en spotlight och stänger dörren efter mig. Dörren mittemot verkar vara ett gästrum, det är ganska litet jämnfört med de andra rummen men ändå tillräckligt stort för att rymma en garderob men två skjutdörrar med speglar, en vit IKEA byrå, två enkelsängar med ett litet nattduksbord emellan och tre tavlor på den ena väggen. Tre av väggarna är vita och den sista väggen vid sängarna är babyblå precis som överkasten på sängarna och jag kan inte låta bli att tro att det är jag som har inrett med möbler och färg eftersom detta, ju längre in i lägenheten jag kommer, börjar likna hemmet jag alltid drömde om att ha när jag var tonåring. Jag går ut igen men lämnar denna dörren öppen så dagsljuset kan skina in i korridoren. Nästa dörr på höger sida är lite tyngre och jag lägger axeln mot den och ramlar in i ett kolsvart rum när den smidigt svänger upp. Jag känner med handen över väggen till vänster om dörren och tillslut hittar jag en rund knapp som jag skruvar på. Ljuset går på och eftersom jag snurrat så mycket blir det väldigt stark. Jag kiksar mot det plötsliga ljuset som blindar mig men det tar inte lång tid för ögonen att justera sig och jag börjar nästa skratta av förundran. "This is some serious shit, fan vad coolt!" Utbrister jag och kollar runt i hemmabion som ligger framför mig. Det finns tre olika nivåer i "salongen". Golvet är lika högt som i resten av lägenheten på första raden och till den andra är det en ca 20 centimeter hög upphöjning som gör att soffan och fåtöljerna kommer upp litegrann. Till den tredje har någon byggt en plattform cirka en meter hög och en trappa som gör att man kan gå upp och sätta sig i någon av de två svarta sofforna som står där. På den andra raden är det en soffa och två stora fåtöljer som man lätt skulle kunna få plats med två personer i i alla fall och på den första raden är det ingen soffa utan där finns en liten silvrig sackosäck och två stora svarta fatboys-sackosäckar. Hela väggen frmaför möblerna är täckt av en stor filmduk och i taket sitter en projektor. På väggen längst bort från dörren sitter massa olika, inramade filmaffisher och när jag fram till twilightaffischen ser jag att den är signerad. Jag drar med pekfingret över glaset som skiljer det från Taylor fucking Lauthners autograf! AHH!!!! Jag kan räkna till fjorton andra autografer också och jag känner hur jag blir alldelles yr. Detta är så löjligt coolt att jag faktiskt håller på att svimma. Jag vänder mig och och ser att på väggen där dörren sitter tre stora bokhylleplattor och alla är smockade med DVD-filmer. Hyllorna sitter med kanske 25 centimeters mellanrum mellan varje så det tar inte upp en så stor del av väggen på höjden men varje hylla är kanske fem meter lång. Min lilltå slår emot något och jag drar upp högerbenet så jag kan hålla handen om min fot samtidigt som ett 'auch' lämnar mina läppar. Jag tittar ner och ser att det jag slog i tån i var fler bokhyllor som ligger under, inplastade men redo att sättas upp. Jag drar ut en DVD och ser att det är Forrest Gump, det är en bra film, riktigt riktigt bra faktiskt. Tom Hanks gjorde den rollen riktigt bra och jag kan säga att det är en av mina favoriter bland gamla filmer. När jag ser de svarta penndragen uppe över Tom Hank as Forrest Gump tappar jag DVD:en men jag fångar den snabbt igen och kör upp den i nyllet på mig. Är det verkligen sant? Jag drar ut tre DVD:er till och ser att det är samma på de andra olika filmerna. Alla är signerade, alla har autografer. "Okej, jag håller seriöst och kissa på mig så coolt detta är, asså what the smuck, bor jag här?!" Piper jag och lägger till ett litet glädjetjut men slänger snabbt handen över munnen. Tyst Erica! Jag börjar fnissa åt mig själv och åt hur otroligt fjantig jag är men jag kan inte stoppa fangirlkänslorna. Snabbt smiter jag ut och jag slänger en tanke om var Niall håller hus men skakar snabbt av mig den. Att ta in allt det skulle vara ännu mer omöjligt om någon stod och kollade på mig hela tiden och läste av min enda reaktion. Det är ju inte precis som att jag inte märkt hur lätt hans ögon läser mitt kroppsspråk, jag har försökt att inte vara så tydlig men det allra minsta märker han ändå. Dumma kille som kommer ihåg mig och jag inte gör det, pft. 
 
Jag fortsätter in i nästa rum på den vänstra sidan av korridoren och ser att det är ett badrum till men jag orkat inte stanna och kolla in detaljerna. Mitt huvud har börjat bulta av alla nya intryck och dofter. I varje rum man kommer in luktar det annorlunda och jag skulle gissa att det berodde på alla blommor och doftljus. Sedan jag kom in på sjukhuset hade mina lukt och hörsel sinnen blivit mycket bättre. Kanske var det för att jag hade förlorat någonting i hjärnan, som med en blind människa. När synen försvinner brukar andra sinnen som lukt, känsel eller hörsel ofta bli starkare, klarare. Nu, nu när jag inte hade några minnen kanske att förstärka lukt och hörsel var kroppens sätt att göra vågen rakare, att räta ut vikten så det blev jämnvikt. 
 
Rummet brevid hembion är ett sovrum till men jag öppnar bara dörren för att stänga den tre sekunder senare då jag bara vill slänga mig i sängen och sova i tre dagar, jag får åtminstonde avsluta min rundvandring innan jag tar en tupplur. Rummet brevid toaletten som hörde till de båda gästrummen var stort men tomt. Det var fem stora fönster längst lågsidan som vette ut mot London. Jag blev förvånad när jag såg att det redan börjat bli mörkt. Jag är förmodligen på fel sida av byggnaden efterom himlen var en blandning mellan svart, lila och blå men jag orkar inte gå ut till köket för att titta på solnedgången, den var säkert jättefin men om det nu var här jag bodde så skulle jag kunna se den imorgon också. En stor grön matta i olika nyanser täcker golvet och en brun skinsoffa står på kortsidan av rummet vägg i vägg med toaletten. Längst väggen med dörren står det tre mörkt bruna bokhyllor och de innehåller böcker, foton och lite småskålar med snäckor, godis och andra saker. Jag orkar inte titta runt mera men eftersom jag arbetat av alla sex rummen i korrioren + köket och vardagsrummet betyder det, eller borde det betyda, att det bara fanns ett rum kvar. Mitt och Nialls sovrum. Jag vände mig om 180 grader och där, efter en liten korridor med fönster på vänstra sidan var den, dörren. Dörren som ledde in till vårt sovrum. Långsamt, långsamt går jag fram och trycker ner det silvriga dörrhandtaget på den vita dörren. Den går upp långsamt, helt ljudlöst och mina ögon växer sig stora och jag sväljer djupt. Rummet är gigantiskt men det är inte det som fångar min blick. Det som fångar min blick är den gigantiska, GIGANTISKA sängen som står placerad i hörnet där fönsterväggen möter väggen som var målad i blänkande guld. Sängen var spimpelt träfärggad men det var också det sista av det som var simpelt. I varje hörn resersig en pelare och runt om hela sängen hängder vitt, tunt tyg uppbundet med guldsnören till varje pelare men som kan lossas så det täcker sidorna på sängen. Det finns typ tio olika kuddar alla i olika nyanser av vitt eller guld utlagt fint på den enorma sängen. Täcket är vitt och sträcker sig nästan ända från golvet på de högra sidan till golvet på den vänstra sidan. Vid fotändan låg en sådan där slags mattfilt som ofta finns på hotellrum som prydnad. Jag kan inte hindra mig själv utan jag tar sats och springer allt jag kan och hoppar rakt upp i sängen så jag landar med ett magplask. Jag trycker ner huvudet i kuddarna och ger ifrån mig ett litet glädjetjut innan jag slappnar av i kroppen och stänger ögonen. Straxt därefter överväldigas jag av sömnen och försvinnerin i de sovandes värld.
 
När jag slår upp ögonen en stund senare och sätter mig upp har jag ingen aning om tid, år, datum eller framförallt, var jag är någonstans. Är jag kidnappad? Rummet är mörkt men jag är inte fastbunden så jag kryper som i slow motion ut på den vänstra sidan och slänger benen över sidan. Jag sitter där tills mina ögon har vant sig vid mörkret och jag kan urskilja ett litet bord uppställt bredvid sängen. Jag tänder lampan och tittar mig omkring i rummet och genast kommer allt tillbaka till mig. Sjukhuset, jagade av papparazzis, garaget och lyckonumrerna, hissen och Nialls och ja, min, lägenhet. Fast jag tror inte på att det var min längre. Hur fan skulle jag någonsin ha råd med något sånthär om inte jag var en megakändis precis som Niall? 
 
Lampans sken lyser upp rummet i ett mysigt sken och jag ser att jag sitter och stirrar rakt in i två stora dubbeldörrar. Nyfikenheten tar överhanden och jag tassar fram och öppnar de långsamt genom att dra de mot mig. Chockat flämtar jag till vid synnen som möter mina ögon. Så. Mycket. Kläder. Jag går in och snurrar runt i en piruett i ren glädje. Det är en walk in closet och den är helt fantastisk. Garderoben är kvadratisk och närmast dörrarna på den högra sidan hänger massa kavajer och kostymer och på den vänstra sidan, om man står inne i garderoben och kollar ut mot sovrummet hänger massvis med klänningar, vissa i påsar och andra bara på galgar. De är i alla möjliga färger, modeller och tyg. Längst hela långsidan hänger olika kläder på en stång som dinglar från taket ganska högt upp, för under det står massa olika handväskor på tre träfärgade byråer. Jag drar ut den översta lådan och det enda jag ser är olika bh:ar liggandes där i rader. Jag skakar förundrat på huvudet. I lådan under finns trosor och strumpor och i lådan under det strumpbyxor, thights och nattlinnen. Byrån bredvid består endast av olika slags jeans, shorts och några enstaka kjolar. De tre lådorna på den vänstra byrån innehåller de t-shirts och linnen som inte hänger på stången. Hur jävla bortskämd var bruden som alla säger jag varit? Och med såhär mycket kläder och pengar, hur bitchig måste jag inte varit som person? Kanske är det bra att jag fått denna minnesförlusten så att jag kunde vakna upp och bli snäll igen. Den sista väggen var helt fullproppad med skor i alla dess former. Höga klacka, låga klackar, tjocka klackar, stillettklackar, stövlar, gympaskor, converse, ballerina, sandaletter, sandaler, flip flops och så vidare. 
"Helt fucking otroligt" andas jag ut. Nialls sida av garderoben är utformad precis likadant och han har nästan lika mycket kläder som jag har men långt ifrån så många skor och man ser hur min del av skohyllorna inkräktar på hans. Hyllorna är från golv till tak, pinnarna som man lutar skorna mot sitter lite diagonalt så man ser hela skon och som klacken  kunde fastna i bakom så ingen sko åker ner på marken. I mitten av rummet står en  rektangulär sittpuff och en spegel på vardera kortsida. Jag tittar på mig själv och ser påsarna under mina ögon som blivit mörkare och mörkare för varje dag och jag hoppades tyst att några goda nätters sömn i någon av dessa drömsängarna ska kunna fixa det. Jag går ut och stänger dörrarna efter mig och först då ser jag den gigantsika tv:en som hänger på väggen mittemot sängen på andra sidan väggen. Under den är ett rektangulärt, vitt enkelt bord som är fullproppade med bilder i olika ramar och i mitten av bordet står ett så stort det gått utan att det ska sticka ut över kanten silverfat som det var små, lilafärgade stenar uthällda på. Det står fyra blockljus i guld utplacerat på brickan och det ligger en tändare brevid. Jag går fram och tittar på bilderna. Det finns fyra olika bilder i fyra olika ramar på mig och Niall i vid olika tillfällen. En bild på mig när jag hoppade över ett högt hinder på en brun häst i tävlingskläder och en bild på mig och samma häst fast nu stod hästen i vattenbrynet och jag satt på iklädd bikini och ridhjälm. En bild på Niall med två äldre människor som måste vara hans föräldrar och annan lite äldre kille som förmodligen var hans storebror. Det var en härlig bild, alla var glada och tittade in i massa olika kameror.
 
Jag hittar en bild till där jag också är med så vi var fem på bilden. Jag hittar ingen bild på mig med mamma eller pappa men en där jag och en lite mindre tjej står och kramar och varandra och fottot är taget så våra ansikten var i fokus och utgjorde 80% av bilden. Vi var väldigt, väldigt lika i ansiktet och jag antar att det var Natta, min lillasyster, som jag står där med. Hennes hår var så mörkt brunt att det nästan ser svart ut och inte alls som jag kommer ihåg det från de minnen jag har från fem år sedan. Hon har helt enkelt färgat det och gått ner i vikt, precis som jag har gjort från det fotografiet. 
 
Jag ställer ner fottot och snurrar runt och går mot dörren längst in i rummet på samma vägg som dörren ut till hallen var. Det är mörkt här inne och jag känner mig fram efter lysknappen och efter en minut och några svordommar hittar jag den och trycker på den. Detta var en vanlig lysknapp som man bara behövde slå på och av men när lampan tänds ser jag att den var delad i hälften plus att det fanns en rund spotlightknapp också. Badrummet är gigantiskt och nästan lika stort som det första gästrummet jag var inne och titta i. På kortsidan precis till vänster om dörröppningen finns det ett långt handfat med två kranar och badrumsskåp med speglar. Rakt fram från dörren finns en toalett och på marken står ett litet ställ med vad som antligen är serie eller skvallertidningar. Till höger om det är två kaklade väggar med en genomskinlig duschdörr och jag går fram och öppnade dörren, jaop. Ett glatt och nöjt leende sprider sig på mina läppar. Det var en regndusch. Till höger om det längst den andra kortsidan av det rektangulära badrummett är ett stort jacuzzibadkar och jag hoppar nästan upp och ner och klappar händer av hur otroligt och hur fint här är, i hela lägenheten. Bredvid badkaret står ett likadant minträd som jag sett två av i vardagsrummet och ett i mitt och Nialls sovrum.
 
När jag kommer ut från badrummet efter att ha varit på toaletten ser jag ett vitt sminkbord med en stor spegel stå intil väggen som blev av WIC:en. Det finns två slags muggar med massa olika borstar och en med kajalpennor och en med massa olika mascaror. Man ser spår av smink som foundation och puder på ytan av bordet och jag sätter mig på puffen och drar ut lådan till höger. Där ligger fler ögonskuggar än jag orkar räkna till i olika färger och olika nyanser men några som ser exakt likadana ut som de andra. I den vänstra lådan ligger i olika små fack olika foundastions, puder, rouger, concealers och andra hudprodukter. Det ända jag kan tänka är: helt otroligt. Inte ens inne i sminkbutiker kändes det som jag sett såhär mycket smink, någonsin. En bricka i guld står på den vänstra sidan av bordet och är helt smockad med parfymer. Jag tar upp och doftar på många av dem men sedan blir jag lite yr av alla de starka dofterna och sätter ner de på brickan igen.
 
Jag reser mig upp och går ut ur sovrummet och fortsätter mot vardagsrummet. Tyst musik är på och den omissbara lukten av stekt vitlök sprider sig till min näsa. Jag andas in ljupt och gör ett lågt mm:ande som får mina läppar att vibrera. Långsamt rundar jag hörnorna och stannar när jag ser Niall i köket vid spisen. Det ryker från stekpannan och han är snabbt där och väner på någonting innan han går tillbaka till att göra en sallad i en liten skål. Jag går långsamt fram och sätter mig tyst på en av barspolarna. Niall vänder sig om med två gafflar och en kniv i vardera hand och tappar båda gafflar i förvåning när han ser mig. Jag fnissar åt hans förvånade och lite rädda min.
"I'm sorry that I scared you, it was not my intention" säger jag och betonar ordet not lite extra för att få mig själv att inte skratta när jag glider ner från bartoplen för att plocka upp besticken han tappat från golvet. Han skakar bara på huvudet och vänder sig om tillbaka spisen igen och jag skakar på huvudet men en leendes va?-blick.
 
Jag torkar av besticken med en handduk innan jag går tillbaka och sätter mig på barstolen och lägger en gaffel och en kniv på platsen bredvid min också. Efter fem minuter sätter Niall fram en tallrik framför mig och jag tittar ner på den ljuvliga salladen och köttbiten som ligger framför mig. Min mage kurrar högt och jag hugger in på den fösta riktiga maten jag fått på en lång, lång tid då sjukhuset oftast matar en med risgrynsgröt eller liknande, usch. Jag som inte ens gillar gröt. 
 
Vi äter i tystnad, endast bestickens skrapande och gnisslande mot tallrikarna hörs tillsammans med den låga musiken som fortfarande spelas. Niall blir klar före mig och jag får kämpa att få ner de sista bitarna på min tallrik. Det är förmodligen eftersom min mage inte är van vid så stora portioner, eller ens riktig mat. 
"I was thinking about taking some ice cream for dessert, do you want some?" Nialls röst bryter igenom lagrerna av tystnad och jag skakar på huvudet och klappar mig på min hyfsat platta mage. Lite hull har jag sett att det finns där men inte så mycket som det brukade när jag var liten.
"Thank you but I'm full" säger jag och ler blygt mot honom. Han nickar och reser sig upp och tar min och hans tallrik innan han går runt bardisken och drar i en handtagslucka. Till min förvåning faller den utåt och avslöjar en diskmaskin, den var snyggt inplacerad. Niall börjar lassa in våra tallrikar och jag reser mig upp från stolen.
"Do you need any help?" Frågar jag försiktigt och Niall ger mig ett leende. 
"It's cool, why don't you go and check out the balcony, you haven't seen that yet huh?" Säger han vänligt och jag skakar på huvudet. Han ställer sig upp och pekar bort mot malsalsbordet och fönsterrutorna. 
"All the windows are movable but the lock is on the one in the middle, next to the dinnertable"
"Oki dokey" säger jag snabbt och ger honom ett leende innan jag lägger all min tyngd på mina hälar och snurrar runt. Jag går med snabba steg bort mot fönstret Niall pekade på och ser att det sitter ett vitt handtag med en nyckel i. Snabbt snurrar jag nyckeln ett kvarts varv till vänster och lämnar den svala, tysta lägenheten för att komma ut i ett hyfsat varmt London som aldrig sover. Jag hör bilar tuta och ser flera neonskyltar och grupper med människor gå runt på gatorna. Vårt hus är högre än alla andra husen runt om vilket ger det en fantastiskt utsikt över staden. Det står en soffgrupp som innehåller två tremannasoffor, ett bord och två fåtöljer till vänster men jag kan inte urskilja färgen på soffkuddarna. Bordet är iallafall svart och det är skeletten till möblerna också. Jag går förbi möblerna för att se hur långt man kan se och blir förvånad när jag ser att balkongen fortsätter runt hörnet och nyfiket går jag vidare. Balkongen är smalare här och egentligen ingen balkong utan mer som en gång, kanske en och en halv meter bred. Utefter väggen står flera olika krukor med vad jag antar är blommor men eftersom det är så mörkt ute kan jag inte se tydligt. Jag fortsätter runt nästa hörn och när jag tittar in genom fönsterrutorna kan jag se den gigantiska sängen och den svaga skuggan av den stora platt-tv:en som var uppskruvad på väggen. Ljuset är svagt och kommer från lampan som jag tidigare tände. Balkongen är fortfarande lika smal men när går närmare fönsterna ser jag att det också är skenor i marken som borde betyda att man kan gå ut och in genom dessa dörrarna också. Här står tre hinkkrukor tillsammans i ena hörnet i vad jag tror är färgen silver och de har små blommor planterade i sig. Jag känner på jorden som är snustorr och gör en punkt i huvudet att vattna alla blommor innan jag går och lägger mig. 
 
Jag går vidare och passerar det tredje hörnet och jag ser att här också är en balkong med möbler och när jag kikar in genom fönstret ser jag skuggorna av en soffa och vad jag antar är bokhyllorna. Jag går vidare och svänger runt hörn nummer fyra och ser en figur sitta i soffan. Nialls ljusa hår står ut i mörkret och får en nästan spöklikt sken av ljusen som är tända inne i vardagsrummet. Jag går fram och ställer mig och tittar ut över London. Jag hör hur Niall reser sig upp men snarare känner än hör hur han kommer närmare mig. Jag lägger upp båda händerna på det vita, runda balkongräcket som räcker mig till naveln och lutar mig lite frammåt och trycker mina ben mot glasrutan mellan golvet och räcket. 
"This is sick you know" säger jag till Niall men fortsätter att titta ut över London. "I can't believe we live here, it's like a mansion!" Jag snurrar runt och mina ögon blir stora av förvåning och chock när jag märker hur nära Niall står. 
  
Nialls perspektiv
 
Jag tar ett snabbt hopp bakåt när Erica vänder sig om. Jag hade inte tänkt på hur nära jag gått henne men upptäckte snabbt att vi bara var några ynka centimetrar från varandra. Jag tvingar tillbaka lusten att kyssa henne andlös just här och nu för jag vet att hon skulle bli riktigt förbannad så jag tar tag i henne hand och drar in henne i lägenheten. 
"I wanna show you something" säger jag snabbt som förklaring och hon mumlar lite som svar. Jag går in i extrarummet fortfarande med hennes hand i min och tänder taklampan. När vi flyttade in här för ett år sedan i samband med att jag friade till henne hade vi ingen aning om vad vi skulle göra med rummet. Eftersom det låg så nära vårt sovrum kom vi tillslut fram till att det skulle vara ett jättebra barnrum till den dagen vi skaffade ett barn tillsammans. Med bådas karriärer som gick spikrakt uppåt kände ingen av oss att det var dags att skaffa barn just då men vi hade pratat om att försöka när vi båda pensionerat oss, men nu, nu skulle det väl aldrig hända. Om jag inte på något konstigt sätt kunde få henne att minnas mig och sitt gammla liv. Jag skulle verkligen göra allt i min makt för att få det att hända och just därför leder jag henne till den bottersta bokhyllan och drar ut den, inte längre men en gång, vita boken med siffrorna 2009 skrivna i guld längst ner på bokryggen. Erica ger mig en oförstånde blick och jag tänket att med allt som har hänt så är det ändå lite konstigt att hon inte kommer ihåg något så simpelt som att skriva eftersom hon började år 2009 och inte år 2014. Jag ger henne boken och hon öppnar den försiktigt. Det första arket är vitt och hon tittar på mig efter en förklaring, söker i min blick om detta är något slags spratt. 
"One more page" säger jag och hon lyder mina ord. Jag ser rynkan mellan hennes ögonbryn och i normala fall skulle jag dra med tummen lätt över hennes panna för att släta ut den men nu står jag helt still och iaktar henne istället. Tyst börjar hon mumla ut ord på svenska i samma takt som hon läser dem och även om jag bara förstår hälften av orden hon säger vet jag ändå vad det står eftersom Erica läst ur dagboken för mig innan och ofta. Hon bestämmde sig för att spara dagböckerna och ställa de här inne så både jag och hon kunde läsa de om vi ville.
Från och med att vi träffades började hon skriva på engelska. Hon sa att jag kunde läsa dem eftersom alla hennes minnen fanns där i och eftersom jag oftast var en del av dem var det bara att kolla, när som helst jag ville. Vi hade inga hemligheter för varandra så därför fanns det ingen mening att jag inte skulle läsa hennes dagbok.
"Ett nytt år och ett nytt nyårslöfte. Får hoppas jag för en gångs kan hålla detta." Läser Erica tyst för sig själv och jag översätter det i mitt huvud. "Jag har aldrig gjort detta innan men jag vill börja och jag ska försöka och hey, det är allt som behövs för att lyckas, eller hur? Att faktiskt försöka. Så jag antar att jag borde börja. Kära dagbok" Ericas röst dör ut på ordet dagbok som jag vet är diary, även om det är ganska uppenbart med böckerna och henens vackra handstil som fyller varenda sida. Hon tittar upp på mig och jag ser i hennes ögon att hon vill ha en förklaring till detta innan hon ens sagt orden. 
"I thought that this might help you regain your memory" säger jag och pekar mot bokhyllan. "It's your old diaries, you've kept them here because you didn't want to throw them away, you always said they held to many memories and moments of your life. Since that's what we're trying to do, to make you remember everything I figured you might want to read them." Förklarar jag och hon tittar ut genom fönstret och nickar med en min som säger true-that.
"Well, I don't have any other idea so lets give it a try shall we?" Säger hon och och slår ihop boken så den ger ifrån sig en liten smäll. Hon vänder sig om och börjar gå ut från rummet och jag skyndar efter henne. Hon måste få veta dettta, innan hon läser det i dagboken från år 2015, eller om det ens stå där vem vet. 
"Just so you know" börjar jag och Erica vänder sig mot mig och höjer på ögonbrynen medan resten av hennes ansikte är neutralt. "I read them all" Ericas ögon blir stora och henne mun faller öppen men jag kan se humorn i hela hennes ansikte när hon helt plötsligt dunkar in dagboken i min axel. 
"Why would you do that, another person don't have the right to read another persons diary just because ther're dating" låtsasskällde hon på mig och hötte med pekfingret mot mig.. Jag skrattade och satte upp min händer jämsides med mitt huvud i försvar.
"Well if the other person whom you are dating says it's okey to read that persons diary I would say it was pretty safe to go for it." Erica bryter ut i ett skratt som klingar i min öron och får kaninerna i min mage att göra volter. Och ja, jag säger kaniner för fjärilar är alldelles för mesigt, i alla fall när man är så kär som jag är.

Minst 4 kommentarer till nästa.
Behöver inte vara på just denna delen, vill bara veta vad ni tycker om novellen sofar :)
 
Pussar Erica 
 
 

Nästa del

2014-01-03 // 23:35:00 // Allmänt
Hej guys!
 
Ber jättemycket om ursäkt för att chapter 11 inte är uppe än men jag har börjat skriva på det och det borde komma ut imorgon.
 
På nyårsafton fixade jag massa saker hela dagen och dagen efter låg jag mest i sängen och tittade film utan speciellt mycket ork... igår var jag och åkte skridskor och tänkte sätta mig efter att jag kommit hem och tränat men då ringde Emma och frågade om vi skulle göra något vilket slutade i att jag sov över hos henne och idag har jag varit iväg hela dagen med familjen. Så har verkligen haft fullt upp.
 
Vet hur otroligt drygt det är att läsa sånna här inlägg med bortförklaringar men nu när Emma är bortrest så ligger allt ansvar på mig och jag är inte van vid det kan jag säga men jag försöker.
 
Ska verkligen försöka få upp nästa del till imorgon och gör den extra lång för er skull! 
 
Förlåt och massor med pussar.
Erica 
 
 

Länkbyte!

2014-01-03 // 22:12:00 // Länkbyten
Handling
Jag heter Jennifer Amberlyn, mina vänner kallar mig Jen och jag är en 17 årig tjej som hela mitt liv har bott i New York, Staden där alla drömmer om att bo, mitt liv var perfekt. Jag hade skolans snygging som pojkvän, en bästa vän som var som min tvilling. Men en dag fick min mamma ett nytt jobb, i Ontario, Stratford, jag var tvungen att lämna alla mina vänner bakom och min familj var de enda jag kände till, tills dagen då jag började skolan och nya ansikten var överallt men det var bara en person som jag blev intresserad av att veta historien om, Justin Bieber, skolans badboy.

Klicka på bilden eller HÄR för att komam till bloggen.